Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ζάεφ: «Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής»
ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: «Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής»

«Τελειωμένη υπόθεση» είναι η ονομασία της πΓΔΜ σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης 30/5 ο Ζόραν Ζάεφ. Η τελική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της πΓΔΜ θα επικυρωθεί στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα πάει σε δημοψήφισμα διεμήνυσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Ο ζόραν Ζάεφ παράλληλα επιβεβαίωσεότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κατά […]

«Τελειωμένη υπόθεση» είναι η ονομασία της πΓΔΜ σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης 30/5 ο Ζόραν Ζάεφ.

Η τελική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της πΓΔΜ θα επικυρωθεί στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα πάει σε δημοψήφισμα διεμήνυσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Ο ζόραν Ζάεφ παράλληλα επιβεβαίωσεότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το πρώτο έτος της πρωθυπουργίας του, ο Ζάεφ υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει τελική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ».  

Διαβάστε ακόμα:

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

«Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ενώ οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας» τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η πΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία.

Ανέφερε δε, ότι σύντομα αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα -κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «απόψε, αύριο ή την Παρασκευή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις