Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ
PLUS

Απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ

Για απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ, αυτή είναι η τέλεια συνταγή. Με χρόνο προετοιμασίας 10 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 25, είναι το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr. Οι μερίδες είναι για 6 άτομα και οι θερμίδες φτάνουν τις 320. Καλό είναι να αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο […]

Για απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ, αυτή είναι η τέλεια συνταγή.

Με χρόνο προετοιμασίας 10 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 25, είναι το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr.

Οι μερίδες είναι για 6 άτομα και οι θερμίδες φτάνουν τις 320. Καλό είναι να αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!

Διαβάστε ακόμα: Με αυτό, θα ξεχάσεις όσα ήξερες για την πανακότα

Υλικά

250 γραμμάρια ζάχαρη

20 γραμμάρια βούτυρο

250 γραμμάρια φουντούκια

120 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

30 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει καραμέλα, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με την καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια, τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε με το κακάο και τη σοκολάτα. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις