Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (vid)

Με μια πρόκληση και ένα βίντεο που αγγίζει τα όρια της παρωδίας, «τιμά» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε, την ευκαιρία να προκαλέσει για ακόμα μια φορά, με αφορμή την συμπλήρωση 565 χρόνων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα βίντεο, 3:49 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει την […]

Με μια πρόκληση και ένα βίντεο που αγγίζει τα όρια της παρωδίας, «τιμά» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε, την ευκαιρία να προκαλέσει για ακόμα μια φορά, με αφορμή την συμπλήρωση 565 χρόνων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα βίντεο, 3:49 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει την υποτιθέμενη ιστορία εκείνης της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα:

BREXIT με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωχάμετ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά. Στην συνέχεια εμφανίζονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας.

Ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ, ενώ η αυλαία κλείνει με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Χαρακτηριστικά είναι και τα αποσπάσματα τα που αναφέρονται στον Ερντογάν:

«Εσύ όμορφε στρατηγέ , δεν άλωσες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλικάρια που  ήρθαν  μετά από σένα.Eσυ έτσι προχώρα κύριε μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη», ενώ σε άλλο σημείο το βίντεο αναφέρει: «εσυ προχώρα σουλτάνε μου,  στο όνομα του Αλλάχ! Προχώρα στο δρόμο του δικαίου. Η κυριαρχία σου και η φήμη σου να συνεχιστεί για πολλούς αιώνες»

https://youtu.be/S2_k8L1_YvE

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις