Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / 13η σύνταξη, το αντίδοτο στις νέες μειώσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

13η σύνταξη, το αντίδοτο στις νέες μειώσεις

Τα νέα μέτρα, φέρνουν στο προσκήνιο την 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο ως αντίδοτο στις νέες μειώσεις που έρχονται από τον Δεκέμβριο του 2018 με τον επανυπολογισμό στις συντάξεις. Οι μειώσεις αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο των κυβερνητικών στελεχών και έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα πέφτει και πάλι το θέμα της 13ης […]

Τα νέα μέτρα, φέρνουν στο προσκήνιο την 13η σύνταξη.

Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο ως αντίδοτο στις νέες μειώσεις που έρχονται από τον Δεκέμβριο του 2018 με τον επανυπολογισμό στις συντάξεις.

Οι μειώσεις αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο των κυβερνητικών στελεχών και έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα πέφτει και πάλι το θέμα της 13ης σύνταξης με στόχο να καλυφθούν τα χρήματα που θα χάσουν οι συνταξιούχοι μετά τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι πρώτοι υπολογισμοί που γίνονται για τις νέες περικοπές στις συντάξεις αντιστοιχούν ωστόσο σε δύο ή και περισσότερες συντάξεις και έτσι είναι αδύνατο η απώλεια να καλυφθεί.

Ωστόσο υπουργός φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να λέει πως «πρόκειται για χρήματα τα οποία αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση».

Τέσσερα χρόνια στην ουρά για μια σύνταξη

Επισήμως και δημόσια η συζήτηση δεν έχει ανοίξει και δεν αναμένεται να ανοίξει ως την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Βέβαια, η νομοθέτηση για αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, είναι κάτι το οποίο πολύ δύσκολα θα βγει με βάση τα σημερινά οικονομικά μεγέθη.

Έτσι το σενάριο που φαίνεται ότι επικρατεί είναι εκείνο που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2016 με την οριζόντια ενίσχυση όλων των συνταξιούχων με ένα ποσό.

Άλλος υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα αναφέρει ότι πρέπει πρώτα να φανεί το ύψος του πλεονάσματος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η 20η Αυγούστου πέφτει χρονικά κοντά με την ΔΕΘ, με πολλούς να περιμένουν πως τα νέα θα ανακοινωθούν τότε, από τον Αλέξη Τσίπρα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις