Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το «πέπλο» της σιωπής στη Λέρο μέχρι τη λύτρωση
ΕΛΛΑΔΑ

Το «πέπλο» της σιωπής στη Λέρο μέχρι τη λύτρωση

Κοινό μυστικό αποδεικνύεται πως ήταν ο βιασμός των παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, με την πρώτη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού να γίνεται πέρσι τον Μάιο. Αν και τον περασμένο Ιούλιο είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική εντολή, κανείς δεν έψαξε να βρει την αλήθεια και να δώσει τέλος στο μαρτύριο. Σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του […]

Κοινό μυστικό αποδεικνύεται πως ήταν ο βιασμός των παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, με την πρώτη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού να γίνεται πέρσι τον Μάιο.

Αν και τον περασμένο Ιούλιο είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική εντολή, κανείς δεν έψαξε να βρει την αλήθεια και να δώσει τέλος στο μαρτύριο.

Σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει σαφές ότι είναι αναρμόδιο για τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Αυτή τη φορά καθοριστικής σημασίας ήταν η δράση του υπαστυνόμου στη Λέρο που ανέλαβε την υπόθεση γιατί με τη δική του επιμονή βγήκε στο «φως» η φρικτή πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Σάλος! Όλοι ήξεραν οτι βίαζαν τα παιδιά τους

Το χρονικό των όσων συνέβησαν αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Aρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες να «σπάσουν» τη σιωπή τους, όταν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις