Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Άνοιξε τα «χαρτιά» του ο Καρεμπέ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξε τα «χαρτιά» του ο Καρεμπέ

O ο Κριστιάν Καρεμπέ, σε συνέντευξή του, άνοιξε τα… χαρτιά του και μίλησε για τον ρατσισμό και το παρελθόν του. Μαζί με τον Φερνάντο Μοριέντες, ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι στο event «City of Champions» που διοργάνωσε η Heineken για τον τελικό του Champions League. Πριν το ματς, βρέθηκε με δημοσιογράφους από μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και μίλησε, μεταξύ […]

O ο Κριστιάν Καρεμπέ, σε συνέντευξή του, άνοιξε τα… χαρτιά του και μίλησε για τον ρατσισμό και το παρελθόν του.

Μαζί με τον Φερνάντο Μοριέντες, ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι στο event «City of Champions» που διοργάνωσε η Heineken για τον τελικό του Champions League.

Πριν το ματς, βρέθηκε με δημοσιογράφους από μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Champions League, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Διαβάστε ακόμα: Τρέχει να προλάβει ο Σαλάχ – Η μήνυση στον Ράμος

«Είναι σπουδαίο συναίσθημα να παίζεις σε τελικό Champions League. Όταν μπαίνεις στον τελικό το μόνο που σκέφτεσαι είναι η νίκη.Το σχέδιο έχει ήδη δουλευτεί, τόσο ατομικά όσο και με τους συμπαίκτες σου, στις προπονήσεις και τις αναλύσεις με τον προπονητή.

Μπαίνεις απλά για να φέρεις εις πέρας μια όσο το δυνατόν πιο άρτια απόδοση. Οι αντίπαλοι θέλουν το ίδιο, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για να ανταποκριθείς στην ατμόσφαιρα, στην πίεση και φυσικά με τον βασικό στόχο του συλλόγου, την κατάκτηση του τίτλου. Εγώ έμπαινα στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό μου ότι πρέπει απλά να κάνω αυτό για το οποίο έχω προετοιμαστεί απόλυτα», ανέφερε στο gazzetta. gr.

Όσο για το αν υπάρχει κάποια στιγμή που θυμάται περισσότερο απάντησε: «Ναι, το πρώτο παιχνίδι μου παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτη και το πρώτο που παιχνίδι που σκόραρα. Ήταν το εκτός έδρας ματς με τη Λεβερκούζεν, στο οποίο ισοφάρισα και ήταν πανέμορφο να γίνω αποδεκτός από τους οπαδούς και τους συμπαίκτες.

Όταν κάνεις τέτοιες εμφανίσεις γίνεσαι ένας από αυτούς, γιατί εγώ ήμουν νέος στην ομάδα, δεν είχα παίξει μαζί τους και ήταν δύσκολο για μένα να γίνω μέλος του οργανισμού. Έφτασα τον Δεκέμβριο, είχαν ήδη παίξει στους ομίλους και έπρεπε να δείξω ότι αξίζω να είμαι μέλος της ομάδας.

Δόξα τω Θεώ τα κατάφερα και φτάσαμε στον τελικό, όπου πήραμε τον τίτλο απέναντι στον Ζιζού, στον Ντεσάν, στο Άμστερνταμ. Οπότε για μένα ναι, ήταν πανέμορφη σεζόν και στη συνέχεια, το 1998, κατακτήσαμε και το Μουντιάλ».

«Είναι στο αίμα του, όπως και στο DNA της Ρεάλ Μαδρίτης. Σκληρή δουλειά, συνεχείς θυσίες, καθημερινή προσπάθεια. Ξέρω ότι ο Ζιντένιν ζητά πάντα την τελειότητα. Θέλει το τέλειο για την ομάδα, τον ίδιο και τον σύλλογο. Και είχε τον τρόπο να πιέσει στο μάξιμουμ την ομάδα για την κατάκτηση του τρίτου σερί τροπαίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις