Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ένας ξεχωριστός περίπατος στο κέντρο της πόλης
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένας ξεχωριστός περίπατος στο κέντρο της πόλης

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει περίπατους στην συμπρωτεύουσα που είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Θεματικοί περίπατοι που ανασύρουν τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη […]

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει περίπατους στην συμπρωτεύουσα που είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

Θεματικοί περίπατοι που ανασύρουν τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τα Ανώγεια έχουν τον δικό τους ήχο

Το Σάββατο 26 Μαΐου οργανώνουν περίπατο στο κέντρο της πόλης συνδέοντας σελίδες και αφηγήσεις με τον αστικό ιστό. Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, τα περιοδικά, οι λογοτεχνικές συντροφιές τροφοδοτούν με άγνωστες ιστορίες μια καινοτόμο διαδρομή που προσεγγίζει κριτικά τη λογοτεχνία που γράφτηκε στην Θεσσαλονίκη, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των έργων που άφησαν το αποτύπωμά τους και συνδιαμόρφωσαν την ταυτότητα της πόλης.

Με οδηγό την Εύη Καρκίτη θα περιηγηθείτε σε παλιά βιβλιοπωλεία, στέκια, σπίτια και γραφεία λογοτεχνών, στοές, εισόδους πολυκατοικιών ακόμη και σε φαρμακεία αναζητώντας τα ίχνη των πεζογράφων και των ποιητών που έζησαν στη πόλη και που αποτύπωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τις ανησυχίες της εποχής του, πιάνοντας το κουβάρι της αφήγησης από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αγίας Σοφίας
‘Ωρα: 19:00

Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις