Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τιμή – ρεκόρ για ένα μπουκάλι κρασί
PLUS

Τιμή – ρεκόρ για ένα μπουκάλι κρασί

Τιμή-ρεκόρ έπιασε ένα μπουκάλι κρασί που χρονολογείται από το 1774 και βγήκε σε πλειστηριασμό το Σάββατο, φτάνοντας να πουληθεί για 103.700 ευρώ. Το μπουκάλι του vin Jaune προέρχεται από την ανατολική περιοχή του Ιούρα και παρασκευάστηκε από σταφύλια που τρυγήθηκαν κατά τη βασιλεία του βασιλιά Λουδοβίκου XVI. Στην ίδια δημοπρασία, ένα άλλο μπουκάλι του ίδιου […]

Τιμή-ρεκόρ έπιασε ένα μπουκάλι κρασί που χρονολογείται από το 1774 και βγήκε σε πλειστηριασμό το Σάββατο, φτάνοντας να πουληθεί για 103.700 ευρώ.

Το μπουκάλι του vin Jaune προέρχεται από την ανατολική περιοχή του Ιούρα και παρασκευάστηκε από σταφύλια που τρυγήθηκαν κατά τη βασιλεία του βασιλιά Λουδοβίκου XVI.

Στην ίδια δημοπρασία, ένα άλλο μπουκάλι του ίδιου vintage κρασιού πουλήθηκε για 76.250 ευρώ και ένα τρίτο για 73.200 ευρώ.

Οι αγοραστές ήταν Καναδοί.

«Δεν πίστευα ότι τα μπουκάλια αυτά θα πωλούνταν για τόσα πολλά. Το τελευταίο ρεκόρ που είχε τεθεί το 2011, ήταν τα 57.000 ευρώ» δήλωσε η Μπριζίτ Φενό, της δημοπρασίας Jura Encheres.

Πίνακας του Ντα Βίντσι έσπασε όλα τα ρεκόρ της ιστορίας σε δημοπρασία

Οι φιάλες διατηρήθηκαν επί 200 και πλέον χρόνια από τους απογόνους του σε υπόγειο κελάρι με θόλο του Αρμπουά, την πρωτεύουσα των κρασιών του Ιούρα.

Τα κρασιά, που προέρχονται από αμπέλι που κλαδεύτηκε επί Λουδοβίκου 15ου και τρυγήθηκε επί Λουδοβίκου 16ου, «είναι οι παλαιότερες φιάλες κρασιού παγκοσμίως σε κυκλοφορία», δηλώνει η Μπριζίτ Φενό του οίκου Jura Encheres, υπεύθυνη για την πώληση αυτή.

Με χρώμα κεχριμπαριού και γεύση «καρυδιού, μπαχαρικών, κάρι, κανέλας, βανίλιας και ξηρών καρπών», το κρασί είχε βαθμολογηθεί 9,4 στα 10 από τους δοκιμαστές, οι οποίοι είπαν στο τέλος: «Να ξαναδοκιμαστεί σε 100 χρόνια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις