Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε σκάφος με μετανάστες γεννήθηκε το “Θαύμα”
ΚΟΣΜΟΣ

Σε σκάφος με μετανάστες γεννήθηκε το “Θαύμα”

Με γέλια, χορούς και τραγούδια υποδέχθηκαν το μικροσκοπικό πλασματάκι που γεννήθηκε στο σκάφος Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee ανοικτά της Ιταλίας. Ο Ναμέντ Μίρακλ είναι το πρώτο μωρό που αντικρίζει το φως της ζωής φέτος στο πλοίο και το έκτο συνολικά. Το όνομά του, «Θάυμα»! Η μητέρα του είπε ότι […]

Με γέλια, χορούς και τραγούδια υποδέχθηκαν το μικροσκοπικό πλασματάκι που γεννήθηκε στο σκάφος Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee ανοικτά της Ιταλίας.

Ο Ναμέντ Μίρακλ είναι το πρώτο μωρό που αντικρίζει το φως της ζωής φέτος στο πλοίο και το έκτο συνολικά.

Το όνομά του, «Θάυμα»!

Η μητέρα του είπε ότι την κρατούσαν αιχμάλωτη δουλέμποροι στη Λιβύη, την έδερναν , της έδιναν λιγοστή τροφή και της ζητούσαν χρήματα για να την αφήσουν ελεύθερη.

Στον Μακρόν σήμερα ο μετανάστης που έσωσε το αγόρι (pics)

Όμως κατάφερε να ξεφύγει και μαζί με 68 άλλους πρόσφυγες απέπλευσε την περασμένη Πέμπτη με φουσκωτό σκάφος επιχειρώντας να περάσει στην Ιταλία.

Πάνω από 1.800 μετανάστες διέσωσαν σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων το τελευταίο τριήμερο, ενώ ανέσυραν και τη σορό ενός Αφρικανού που δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητά του όνειρό του να περάσει στην Ευρώπη.

Οι αφίξεις από τη Λιβύη έχουν μειωθεί φέτος κατά 85% καθώς η Ιταλία συνδράμει στη λιβυκή ακτοφυλακή για να εμποδίσει τον απόπλου των δουλεμπορικών, αλλά η καλοκαιρία του τελευταίου διαστήματος βοηθά τους διακινητές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις