Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Έφυγε» από τη ζωή διάσημος Ολυμπιονίκης
ΚΟΣΜΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή διάσημος Ολυμπιονίκης

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα, ένας από τους κορυφαίους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Ο Νεοζηλανδός, Ντικ Κουάξ, ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολυετή και άνιση μάχη με το καρκίνο. Ειδικότητα του ήταν τα 5.000 μέτρα και -μεταξύ άλλων- στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε το αργυρό […]

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα, ένας από τους κορυφαίους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων.

Ο Νεοζηλανδός, Ντικ Κουάξ, ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολυετή και άνιση μάχη με το καρκίνο.

Ειδικότητα του ήταν τα 5.000 μέτρα και -μεταξύ άλλων- στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 κι έναν χρόνο αργότερα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 13 λεπτά, 12 δεύτερα και 87 εκατοστά.

Διαβάστε ακόμα:

Κάρλο Κοτταρέλι: Ο τεχνοκράτης που «πάει» για πρωθυπουργός

«Με ιδιαίτερη λύπη, μάθαμε τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο του Ντικ Κουάξ, έναν από τους θρύλους όλων των εποχών για το άθλημα μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού της Νέας Ζηλανδίας.

Τα τελευταία 17 χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο, στην Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις