Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ξυδάκης: «Έχουμε τη μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: «Έχουμε τη μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη»

Τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σχολίασε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς». Μέσα από την εκπομπή τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, να έχουμε σταθερή γειτονία, καλή γειτονία. Είμαστε μια χώρα με […]

Τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σχολίασε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς».

Μέσα από την εκπομπή τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, να έχουμε σταθερή γειτονία, καλή γειτονία. Είμαστε μια χώρα με πολλαπλάσιο ΑΕΠ, πολύ ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, πολύ πιο ισχυρό brand».

Διαβάστε ακόμα:

Χατζηδάκης: «Δεν πάμε για ικανοποιητική συμφωνία»

Και συμπλήρωσε ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη σε αυτή τη γειτονιά, τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική υπό την πίεση συλλαλητηρίων και ειδικά όταν ο λόγος που ακούγεται εκεί είναι ακραίος, εμπρηστικός κι αδιέξοδος».

Πρόσθεσε δε, ότι «όλος ο πολιτικός διάλογος γίνεται μεταξύ ιδρυματισμένων πολιτικών και πολιτικών συντακτών. Αυτό πρέπει να αλλάξει, οι πολιτικοί πρέπει να πάψουν να μιλούν με ατάκες».

Διαβάστε ακόμα:

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι απειλές Ρουβίκωνα, ο ΕΝΦΙΑ και τα νέα μέτρα (vid)

Μίλησε όμως και για την πολιτική κατάσταση στην χώρα, όπου έκανε αναφορά για «δειλία προς τον ελληνικό λαό» από την πλευρά των πολιτικών και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κάποια πράγματα, έκανε πολλά, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει κι άλλα», όπως μία φορολογική μεταρρύθμιση.

«Πάντως προχωρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα, υπάρχουν θέματα που η κυβέρνηση έκανε με επάρκεια, πχ στα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις