Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι απειλές Ρουβίκωνα, ο ΕΝΦΙΑ και τα νέα μέτρα (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι απειλές Ρουβίκωνα, ο ΕΝΦΙΑ και τα νέα μέτρα (vid)

«Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» και αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής. Για να δώσει έμφαση, αναφέρθηκε στο «ντου» του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο της Τήνου, όπου έγιναν συλλήψεις, την ώρα που στην Αθήνα δεν συμβαίνει το ίδιο. «Στην Τήνο […]

«Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» και αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής.

Για να δώσει έμφαση, αναφέρθηκε στο «ντου» του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο της Τήνου, όπου έγιναν συλλήψεις, την ώρα που στην Αθήνα δεν συμβαίνει το ίδιο.

«Στην Τήνο συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα και η δικαιοσύνη πήρε την απόφαση της. Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Βουλή με 30 διμοιρίες όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας θα πάρει την απάντηση στις εκλογές»

Αν υπάρξει πολιτική βούληση, το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς αν φοβήθηκε από τις δημόσιες απειλές που δέχτηκε μέσω Facebook από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απάντησε: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας».

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Μητσοτάκη

Όπως είπε «δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τον ξυλοδαρμό εις βάρος του, δήλωσε ότι του είναι συμπαθής, αλλά ως δήμαρχος έχει αποτύχει.

«Έρχονται νέα μέτρα»

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο» και πρόσθεσε πως «έρχονται νέα μέτρα». «Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».

Μυστήρια δήλωση Δένδια για ΝΔ και Μπουτάρη

Υποστήριξε επίσης πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία» ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

Υπογράμμισε ότι δεν θα μπει σε πλειοδοσία λαϊκισμού και εκτίμησε ότι οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να το κρίνουν και να το εκτιμήσουν αυτό.

Δήλωσε επίσης ότι μια κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για τα μεγάλα πλεονάσματα:

«Δεν δεσμεύομαι αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω» πρόσθεσε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της. «Έχω ικανό για τα πάντα τον κ. Τσίπρα.

Επικαιροποιημένο μνημόνιο: «Έξοδος» με… δεσμεύσεις έως το 2022

Τον έχω ικανό να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα και να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα», δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις