Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τοποθέτηση Πούτιν για το Boeing της Malaysia
ΚΟΣΜΟΣ

Τοποθέτηση Πούτιν για το Boeing της Malaysia

Για το ζήτημα που έχει ανοίξει νέο μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας τοποθετήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη το 2014 δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικό πύραυλο. Ο τραγικός απολογισμός, ήταν 298 νεκροί. Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ […]

Για το ζήτημα που έχει ανοίξει νέο μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας τοποθετήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη το 2014 δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικό πύραυλο.

Ο τραγικός απολογισμός, ήταν 298 νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν ερωτηθείς αν το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο, απάντησε «Όχι φυσικά».

«Δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, και δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας στην έρευνα».

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε και το περιστατικό της συντριβής ρωσικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ισραήλ με προορισμό τη Ρωσία, το οποίο είχε καταρριφθεί από ουκρανικό πύραυλο, σημειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Έριξαν κάποτε στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Ισραήλ και δεν είχαν αναγνωρίσει την ευθύνη τους.

Στη συνέχεια παρόλα αυτά την αποδέχθηκαν, αλλά δεν κατέβαλλαν ούτε αποζημιώσεις» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

«Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η εμπειρία μας είναι αρνητική, δυστυχώς όμως υπάρχει αυτή η εμπειρία, ενώ σε ότι αφορά αυτό το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό θα θέλαμε να συμμετάσχουμε πλήρως σ’ αυτή την έρευνα».
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να λογοδοτήσει

«Είναι καιρός η Ρωσία να παραδεχθεί τον ρόλο της στην κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 και να σταματήσει την πωρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγει» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, σε μια δήλωση, στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη στη ρωσική επιθετικότητα για τον θάνατο περισσότερων από 10.300 ανθρώπων στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι διεθνείς ερευνητές, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη της πτήσης МН17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία και δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας, επειδή δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις