Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στα πρόθυρα νέας λαϊκής εξέγερσης η Αργεντινή
ΚΟΣΜΟΣ

Στα πρόθυρα νέας λαϊκής εξέγερσης η Αργεντινή

Στα πρόθυρα νέας λαϊκής εξέγερσης η Αργεντινή Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί οι πολίτες, αντιδρώντας στην απόφαση του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Αργεντινή, βρίσκεται λίγο πριν το «μπαμ» του λαού, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα και βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσε τον […]

Στα πρόθυρα νέας λαϊκής εξέγερσης η Αργεντινή

Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί οι πολίτες, αντιδρώντας στην απόφαση του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Αργεντινή, βρίσκεται λίγο πριν το «μπαμ» του λαού, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα και βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσε τον ξεσηκωμό χιλιάδων πολιτών.

Με πανό στα χέρια και γεμάτοι αγανάκτηση, λένε «όχι» σε νέες δεσμεύσεις.

Στην ανάγκη του ΔΝΤ «πέφτει» η Αργεντινή

Οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας κατακλύστηκαν από πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη του ΔΝΤ.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικές ενώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαδήλωση με το σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει».

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό Οβελίσκο, στο Μπουένος Άιρες.

Στις 8 Μαΐου, ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, ανακοίνωσε ότι ζήτησε βοήθεια από το ΔΝΤ, καθώς η πορεία της οικονομίας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.


 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις