Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χάος με τους μετανάστες μετά τις βίαιες συμπλοκές
ΕΛΛΑΔΑ

Χάος με τους μετανάστες μετά τις βίαιες συμπλοκές

Χάος επικρατεί στη Λέσβο με τους μετανάστες, ύστερα από τις χτεσινές (25/5), βίαιες συμπλοκές. Το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, οδηγώντας στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό. Οι φήμες για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών […]

Χάος επικρατεί στη Λέσβο με τους μετανάστες, ύστερα από τις χτεσινές (25/5), βίαιες συμπλοκές.

Το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, οδηγώντας στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.

Οι φήμες για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και από ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε ακόμα: Άγριο ξύλο μεταξύ αναρχικών και ομάδας του «πατέρα Κλεομένη» (pics)

Αυτό οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή των Κούρδων. Ήδη, περίπου 120, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις