Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νικολόπουλος: Η αλήθεια, το δικαίωμα και ο Χριστός, δεν φοβούνται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η αλήθεια, το δικαίωμα και ο Χριστός, δεν φοβούνται

  Μετά τη ψηφοφορία κατά την οποία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά για αναδημοσίευση για τους ομοφυλόφιλους ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστώ το σύνολο των συναδέλφων. Όσους με υποστήριξαν και με την ψήφο υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να διώκεται ένας βουλευτής για τις απόψεις και τις ιδέες του παρά τις […]

 

Μετά τη ψηφοφορία κατά την οποία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά για αναδημοσίευση για τους ομοφυλόφιλους ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

«Ευχαριστώ το σύνολο των συναδέλφων. Όσους με υποστήριξαν και με την ψήφο υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να διώκεται ένας βουλευτής για τις απόψεις και τις ιδέες του παρά τις κομμουνιστικές γραμμές.

Ευχαριστώ όμως και όσους ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου γιατί έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν οι ίδιοι και οι κομματικές ηγεσίες τους, μου προσφέρουν τη δυνατότητα να καθορίσει η Δικαιοσύνη τα όρια μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ρατσισμού και ενδεχομένως να μπει ένα τέλος σε αυτόν η σύγχρονη επιβολή των χριστιανικών απόψεων από τις φανταστικές μειοψηφίες που μέσω δηλώσεων πιστεύουν ότι μπορεί να επιδεινώσει την φρόνημα των Ελλήνων Χριστιανών.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απολύτως το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης όλων των ανθρώπων. Διατηρώ όμως το ακέραιο και το δικό μου δικαίωμα να εκφράσω τις θέσεις μου, που είναι άλλωστε οι θέσεις και οι αξίες που εκφράζουν και εκπροσωπούν, την παγκόσμια Χριστιανισμό και την Ελληνική Εκκλησία.

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Νικολόπουλο και Κακλαμάνη

Σήμερα ίσως γίνομαι ο πρώτος βουλευτής του οποίου αίρεται η ασυλία για λόγους πίστης, κάτι που όσο αδιανόητο και να φαντάζει, αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα των θολών καιρών μας στους οποίους υπάρχει απόλυτη ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η ουσιαστική έννοια της ισότητας και της ελευθερίας του λόγος.

Προσωπικά, δεν θα γίνω ποτέ κρυπτοχριστιανός. Και εντός και εκτός της Βουλής. Και αν έχει έρθει η ώρα να δώσουμε και πάλι αγώνες για πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτά δεκαετίες, θα κάνουμε με χαρά και με την πεποίθηση της τελικής νίκης.

Γιατί η αλήθεια, η δικαιοσύνη και ο Χριστός, δεν φοβούνται κανέναν. Ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις