Κανείς δε θα μείνει ασυγκίνητος – Τέλειο τιραμισού!

PLUS

Κανείς δε θα μείνει ασυγκίνητος – Τέλειο τιραμισού!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ούτε ένας δεν θα μείνει ασυγκίνητος με αυτό το τιραμισού, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καθώς έχει γεύση θεϊκή και έχει θέση στο τραπέζι όλες τις μέρες της εβδομάδας. Υλικά 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ 5 κρόκους από μεγάλα αβγά 300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη […]

24.05.2018 | 08:53

Ούτε ένας δεν θα μείνει ασυγκίνητος με αυτό το τιραμισού, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καθώς έχει γεύση θεϊκή και έχει θέση στο τραπέζι όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
5 κρόκους από μεγάλα αβγά
300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 ½ φλ. δυνατό καφέ
1/4 φλ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
3/4 φλ. ζάχαρη
κακάο
100 γρ. τρίμματα σοκολάτας

Διαβάστε ακόμα: Το «μυστικό» για ζουμερές μπριζόλες

Εκτέλεση

Για να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους για το τιραμισού με σοκολάτα, βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα  να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Τρίβουμε τη σοκολάτα. Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.

Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.

Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε ποτήρια ατομικά τιραμισού.

Exit mobile version