Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τι να προσέξετε στη φορολογική δήλωση αν είστε φιλοξενούμενος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι να προσέξετε στη φορολογική δήλωση αν είστε φιλοξενούμενος

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος οι φορολογούμενοι όταν συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση τους, αν φιλοξενούν ή φιλοξενούνται. Όσοι φορολογούμενοι φιλοξενούν στα σπίτια τους ενήλικα άτομα, είτε τέκνα τους είτε άλλους συγγενείς τους είτε φίλους τους, καθώς και όσοι φιλοξενούνται, διατρέχουν κίνδυνο λαθών. Οι κίνδυνοι λαθών είναι φέτος αυξημένοι λόγω της προσθήκης νέων κωδικών που […]

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος οι φορολογούμενοι όταν συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση τους, αν φιλοξενούν ή φιλοξενούνται.

Όσοι φορολογούμενοι φιλοξενούν στα σπίτια τους ενήλικα άτομα, είτε τέκνα τους είτε άλλους συγγενείς τους είτε φίλους τους, καθώς και όσοι φιλοξενούνται, διατρέχουν κίνδυνο λαθών.

Οι κίνδυνοι λαθών είναι φέτος αυξημένοι λόγω της προσθήκης νέων κωδικών που πρέπει να συμπληρωθούν από όσους φιλοξενούν, ώστε τα στοιχεία για τις “φιλοξενίες” να διασταυρώνονται και να επιβεβαιώνονται αυτόματα από το σύστημα TAXISNET.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολοταρία: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κλήρωση

Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι “φιλοξενούντες” και οι “φιλοξενούμενοι” έχουν ως εξής:

1) Κάθε φορολογούμενος ο οποίος φιλοξενείται, θα πρέπει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσής του να αναγράψει δίπλα από τον κωδικό 801, που βρίσκεται στον πίνακα 6, τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη του σπιτιού, τα τ.μ. της επιφάνειας του σπιτιού και τους μήνες φιλοξενίας μέσα στο έτος 2017.

2) Ο φορολογούμενος που φιλοξενεί θα πρέπει να συμπληρώσει τον κωδικό 007 ή 008 του πίνακα 2 της φορολογικής του δήλωσης. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να κλικάρει πάνω στην κόκκινη λέξη «ΕΔΩ» που υπάρχει αριστερά από τους κωδικούς αυτούς.

3) Σε περίπτωση φορολογούμενου, ο οποίος έχει ενήλικο εξαρτώμενο τέκνο το οποίο φιλοξενεί στο σπίτι του και το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί κανονικά στον πίνακα 8 της δήλωσης για τα εξαρτώμενα μέλη, δεν υποχρεούται να συμπληρώσει τα στοιχεία του τέκνου αυτού στον πίνακα των κωδικών 007-008 για τη φιλοξενία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις