Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορινθιακός: «Παλεύουν» με τις τσούχτρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθιακός: «Παλεύουν» με τις τσούχτρες

Γεμάτος τσούχτρες παραμένει ο Κορινθιακός και οι ξενοδόχοι και οι μαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Ο διαγωνισμός για το ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο του 1 εκατ. Ευρώ για την τοποθέτηση ειδικών διχτυών προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τις ακτές, αργεί ακόμα, σύμφωνα με τους ίδιους. […]

Γεμάτος τσούχτρες παραμένει ο Κορινθιακός και οι ξενοδόχοι και οι μαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο διαγωνισμός για το ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο του 1 εκατ. Ευρώ για την τοποθέτηση ειδικών διχτυών προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τις ακτές, αργεί ακόμα, σύμφωνα με τους ίδιους.

Προκειμένου λοιπόν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους πληρώνουν απο την τσέπη τους για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, σαν κι’ αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις οικολογικής καταστροφής, για παράδειγμα, στον περιορισμό των πετρελαιοκηλίδων.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αφροδίτη της Μήλου ανήκει στην Ελλάδα

Πρόκειται για δίχτυ που μπορεί να τοποθετηθεί από τα θαλάσσια σημεία με πολύ μικρό βάθος μέχρι τα πιο βαθιά νερά οριοθετώντας προστατευόμενες περιοχές κολύμβησης ( θαλάσσιες πισίνες) το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, είναι αδιαπέραστο ακόμη και στις μέδουσες.

Ο συγκεκριμένος τύπος διχτυού, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του και τις εταιρίες που το διαθέτουν, θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση των ασπόνδυλων πλασμάτων που τρομοκρατούν τους λουόμενους με την παρουσία τους και τα επώδυνα τσιμπήματα τους.

Ήδη στο Λουτράκι ξεκίνησε η τοποθέτηση των ειδικών διχτυών στα παραλιακά καφέ, όπως και σε ξενοδοχεία.

Κοπάδια από τσούχτρες και μέδουσες- Εξαγριωμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες: Χάνουμε τη σεζόν! (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις