Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η Αφροδίτη της Μήλου ανήκει στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αφροδίτη της Μήλου ανήκει στην Ελλάδα

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα έργα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής και βρίσκεται μακρυά από την Ελλάδα. Το γλυπτό βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Ο Δήμος Μήλου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του αγάλματος στο όμορφο Κυκλαδονήσι, ζητώντας […]

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα έργα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής και βρίσκεται μακρυά από την Ελλάδα.

Το γλυπτό βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Ο Δήμος Μήλου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του αγάλματος στο όμορφο Κυκλαδονήσι, ζητώντας από όλον τον ελληνισμό ανά τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια «Take me Home» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μπραντ Πιτ απείλησε να σκοτώσει τον Γουάινστιν!

Μια τεραστίων διαστάσεων αφίσα με την Αφροδίτη της Μήλου κοσμεί την πρόσοψη του πολυόροφου καταστήματος «Hondos Center» στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας, καθώς τα πολυκαταστήματα Hondos Center συμμετέχουν στην παγκόσμια καμπάνια για τη διεκδίκηση της Αφροδίτης, «Memories of Greece- Venus of Milos». 

Ο δήμαρχος Μηλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση των πολυκαταστημάτων για την πρωτοβουλία τους, που έκανε περήφανους τους κατοίκους της Μήλου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις