Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μείωση στην στρατιωτική θητεία
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση στην στρατιωτική θητεία

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. Το μεσημέρι της Πέμπτης 24/5 ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης για την μείωση στο μισό, της στρατιωτικής θητείας για τους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας. Με βάση τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η […]

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 24/5 ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης για την μείωση στο μισό, της στρατιωτικής θητείας για τους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας.

Με βάση τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η δυνατότητα για στρατιωτική θητεία τριών (3) μηνών σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα:

Στο «σκοτάδι» η κυβέρνηση για του δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων και αφού λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή.

Όπως ορίζουν οι διατάξεις της τροπολογίας «Ο μόνος ή ο μεγαλύτερος γιος ή αδελφός προσώπου που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα και εξαιτίας αυτής, ή απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας, απολύεται οριστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τουλάχιστον τριών (3) μηνών, εφόσον το επιθυμεί.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις