Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρήκαν «σακιά» με αρχαιολογικό θησαυρό (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν «σακιά» με αρχαιολογικό θησαυρό (pics)

Αρχαιοκάπηλοι έκρυβαν σε σακιά έναν τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό. Τον αρχαίο θησαυρό της Κορωνησίας εντόπισε και απέδωσε στο ελληνικό κράτος, ο Γιώργος Τσούκαλης. Με μια επιχείρηση που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ασφάλεια, ο ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κατάφερε να εντοπίσει μια σειρά απο αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξιας και να τα επιστρέψει […]

Αρχαιοκάπηλοι έκρυβαν σε σακιά έναν τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό.

Τον αρχαίο θησαυρό της Κορωνησίας εντόπισε και απέδωσε στο ελληνικό κράτος, ο Γιώργος Τσούκαλης.

Με μια επιχείρηση που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ασφάλεια, ο ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κατάφερε να εντοπίσει μια σειρά απο αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξιας και να τα επιστρέψει στο ελληνικό κράτος.

Διαβάστε ακόμα:

Ασέλγησε πάνω στην 19χρονη υπάλληλο του

Η άκρη του νήματος βρέθηκε μετά απο πληροφορίες που ανέφεραν οτι στην Κορωνησία στο νομό Άρτας υπήρχαν κρυμμένοι σάκοι με αρχαιολογικά αντικείμενα.

Μετά απο έρευνα και παρακολούθηση των συνεργατών του ιδιωτικού ερευνητή, Φώντα Βροσγου και Γιώργου Μανίκα και συντονισμένες ενέργειες της ασφάλειας Ιωαννίνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι σάκοι με πήλινα και λίθινα αντικείμενα και άλλα αρχαία ευρήματα και βάσει του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων περιήλθαν στο ελληνικό κράτος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις