Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μήπως το κινητό σας, έπεσε “θύμα”; Τα επτά σημάδια
PLUS

Μήπως το κινητό σας, έπεσε “θύμα”; Τα επτά σημάδια

Μήπως σας παρακολουθούν; Μήπως ακούτε περίεργους ήχους στο κινητό; Μετά τα τόσα σκανδαλάκια, δεν είναι παράλογο να παρακολουθείται το τηλέφωνό σας. Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό. Τα επτά κακά σημάδια Περίεργη συμπεριφορά Η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά […]

Μήπως σας παρακολουθούν; Μήπως ακούτε περίεργους ήχους στο κινητό;

Μετά τα τόσα σκανδαλάκια, δεν είναι παράλογο να παρακολουθείται το τηλέφωνό σας.

Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό.

Τα επτά κακά σημάδια

Περίεργη συμπεριφορά

Η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Έχεις το κινητό σου στο αθόρυβο; Έτσι θα το βρεις!

Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα

ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.

Διαρκής θόρυβος

Αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μάλλον κάτι συμβαίνει.

Κόλλησε πάλι το λάπτοπ σου; Τα έξι «survivor tips»

Παράξενα μηνύματα

Πολλοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.

Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα

Ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του.

Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις