Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη σε παγιδευμένο λεωφορείο – Πολλοί νεκροί και τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε παγιδευμένο λεωφορείο – Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Πολύνεκρη ήταν η έκρηξη σε παγιδευμένο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 16 άτομα και να τραυματιστούν 38. Σήμερα (22/5) στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, εξερράγη ένα μικρό λεωφορείο που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν. «Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να […]

Πολύνεκρη ήταν η έκρηξη σε παγιδευμένο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 16 άτομα και να τραυματιστούν 38.

Σήμερα (22/5) στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, εξερράγη ένα μικρό λεωφορείο που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επίθεση αυτοκτονίας: εντόπισαν το μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά, σταθμευμένο κοντά σε μια στάση λεωφορείων», ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας Μοχάμαντ Κάσιμ Άζαντ.

Διαβάστε ακόμα: Έκρηξη σε εστιατόριο με τραυματίες

Σύμφωνα με τον Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης, «οι δυνάμεις ασφαλείας ενήργησαν βάσει μιας πληροφορίας (…) η περιοχή είχε αποκλειστεί πριν από την έκρηξη, γεγονός που περιόρισε τον αριθμό των νεκρών».

Και συμπλήρωσε: «Κοντά στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με εκρηκτικά, εκτοξευτές ρουκετών, γιλέκα αυτοκτονίας και πυρομαχικά».

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, οι τρομοκράτες σκόπευαν να εξαπολύσουν μια τεράστια επίθεση προς το τέλος του Ραμαζανιού, όταν η πόλη είναι γεμάτη ανθρώπους.

Να σημειωθεί πως το Ραμαζάνι διαρκεί στο Αφγανιστάν έως τις 17 Ιουνίου.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις