Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μέχρι και ομηρεία εν κινήσει στο “βιογραφικό” των Γεωργιανών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και ομηρεία εν κινήσει στο “βιογραφικό” των Γεωργιανών

Του Πέτρου Καρσιώτη Ρόλο- «κλειδί», στη δράση του μεγάλου κυκλώματος Γεωργιανών διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, έπαιζαν κάποιες ομοεθνείς τους, οι οποίες εργάζονταν είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Έναντι αμοιβής από τους εγκεφάλους της συμμορίας, που δρούσε στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε κομμάτια πλαστελίνης ή και σαπουνιού, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ρόλο- «κλειδί», στη δράση του μεγάλου κυκλώματος Γεωργιανών διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, έπαιζαν κάποιες ομοεθνείς τους, οι οποίες εργάζονταν είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Έναντι αμοιβής από τους εγκεφάλους της συμμορίας, που δρούσε στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε κομμάτια πλαστελίνης ή και σαπουνιού, πίεζαν τις πλευρές των κλειδιών και έδιναν το… εκμαγείο στους κακοποιούς.

Εκείνοι, χωρίς να χάσουν χρόνο έβγαζαν αντικλείδι και με αυτό όταν ήταν η κατάλληλη ώρα-απουσία του ενοίκου- έμπαιναν σαν… κύριοι και έφευγαν φορτωμένοι με τα κλοπιμαία, χωρίς να έχουν αφήσει ίχνος παραβίασης!

Μια άλλη… αποστολή των γυναικών συνεργών-ιδιαίτερα μιας που είχε δεσμό με μέλος της συμμορίας- ήταν και η ενημέρωση της ομάδας για τους ενοίκους και των άλλων πλην των εργοδοτών ενοίκων της πολυκατοικίας.

Φρόντιζε να βρίσκει και να παραδίδει τους αριθμούς των σταθερών τηλεφώνων μαζί με τις πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των ενοίκων.

Εκείνοι τηλεφωνούσαν στα σταθερά  και όταν δεν έπαιρναν απάντηση γιατί οι άνθρωποι έλειπαν στις δουλειές τους, αποφάσιζαν την εισβολή!

Άλλοτε παριστάνοντας τους μικρεμπόρους που ήθελαν να… πουλήσουν, άλλοτε τους πλασιέ, άλλοτε τους διανεμητές διαφημιστικών φυλλαδίων.

Δρούσαν συνήθως πρωινές η μεσημβρινές ώρες και αφού πρώτα χτυπούσαν αρκετή ώρα τα κουδούνια για να διαπιστώσουν ότι δεν ήταν κανένας από τους ενοίκους μέσα.

Από εκεί και μετά είχαν όλα τα… εργαλεία για να παραβιάσουν πόρτες και να σηκώσουν μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη.

Για να προσεγγίσουν μια πολυκατοικία που είχαν στοχεύσει συγκεντρώνονταν τουλάχιστον τρεις κακοποιοί.

Κάποιοι από αυτούς… προσκαλούνταν από τη Γεωργία να έρθουν στην Αθήνα δήθεν για τουρισμό.

Απίστευτο: Αντικλείδια με… πλαστελίνες!

Στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθούν στις ληστρικές επιδρομές και όταν έφθανε η ώρα να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Το σχέδιο προέβλεπε να κινούνται γύρω από την πολυκατοικία-στόχο δύο αυτοκίνητα δικά τους.

Κι αυτό γιατί οι οδηγοί έπαιζαν το ρόλο του εποχούμενου… τσιλιαδόρου! Άλλαζαν τα αυτοκίνητα θέσεις για να μην κινούν υποψίες στους διερχόμενους!

Είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη αυτοκινήτων που με δράστη έναν από τους πιο βασικούς κακοποιούς, πριν από δέκα ημέρες στην οδό Λένορμαν μια γυναίκα οδηγός πιάστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της μέρα μεσημέρι… όμηρος προκειμένου να της αρπάξει το αυτοκίνητο!

Με οδηγό εκείνη και συνοδηγό τον ένοπλο Γεωργιανό που τη σημάδευε με το πιστόλι, έφθασαν μέχρι την… Κηφισιά όπου τελικά η γυναίκα αναγκάστηκε να υπακούσει και να κατέβει αφήνοντάς του το αυτοκίνητο!

Οι εγκέφαλοι των συνεργαζόμενων ομάδων ,σε χρόνο-ρεκόρ πουλούσαν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους… δοκιμασμένους, έπαιρναν τα μετρητά και με εμβάσματα τα έστελναν σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Κι αυτό γιατί  έτσι θεωρούσαν ότι ακόμη και σε περίπτωση εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές, δεν θα βρίσκονταν κλοπιμαία στην κατοχή τους και δεν χάνονταν τα μετρητά!

Και πράγματι σε δεκάδες κατ οίκον έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, έχει βρει μικρό αριθμό κλοπιμαίων σε σχέση με τις ποσότητες που είχε κατάσχει στα χέρια μελών άλλων ομοειδών συμμοριών, αλλά και όσα έχει σηκώσει το δίκτυο αυτό από το οποίο συνελήφθησαν 21 άτομα και εμπλέκονται άλλα είκοσι.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι εμπλέκονται σε εβδομήντα διαρρήξεις. Με βάση τα στοιχεία ίσως ξεπεράσουν τις εκατό.

Χτυπούσαν κυρίως σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου,  Χαλάνδρι, Χολαργό, Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη, Άλιμο και αλλού.

Όπως συμβαίνει στις δομές των ομάδων της γεωργιανής μαφίας, βασικό χαρακτηριστικό ήταν η διατήρηση στενών διαπροσωπικών σχέσεων, η διαρκής δράση, η τήρηση δομής και ιεραρχίας στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας Vor VZakone –Thief in Iaw.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις