Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπουργικό Συμβούλιο: Το σχέδιο του Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο: Το σχέδιο του Τσίπρα

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία (SLA) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα την αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα (Growth Strategy). Το κείμενο για την ανάπτυξη αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικού χαρακτήρα, στρατηγικής για τη μεταμνημονιακή […]

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία (SLA) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα την αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα (Growth Strategy).

Το κείμενο για την ανάπτυξη αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικού χαρακτήρα, στρατηγικής για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των θέσεων

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, δεν είναι απλώς ένα σχέδιο στο οποίο απαριθμούνται αναπτυξιακοί στόχοι αλλά ένα συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει αφενός τους σκοπούς και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την επίτευξη αυτών των σκοπών.

Οι πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ποτέ ξανά δεν επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο αφού επί πάρα πολλά χρόνια η χώρα πορευόταν σε μια κοντόφθαλμη λογική.

Στο αναπτυξιακό, αποτυπώνονται οι οραματισμοί της κυβέρνησης όχι μόνο στη θεωρία, αλλά ως συλλογικοί, εθνικοί και κοινωνικοί στόχοι για την επόμενη μέρα και μάλιστα, μετά από μία πολυετή κρίση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις