Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Iσόβια σε 104 «πραξικοπηματίες»
ΚΟΣΜΟΣ

Iσόβια σε 104 «πραξικοπηματίες»

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα 104 πρόσωπα σε ισόβια κάθειρξη, μετά τις κατηγορίες για ανάμιξη τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, διευκρινίζοντας πως είναι από τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί μετά την απόπειρα. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το δικαστήριο της Σμύρνης επέβαλε σε 104 από τους […]

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα 104 πρόσωπα σε ισόβια κάθειρξη, μετά τις κατηγορίες για ανάμιξη τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, διευκρινίζοντας πως είναι από τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί μετά την απόπειρα.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το δικαστήριο της Σμύρνης επέβαλε σε 104 από τους 280 κατηγορουμένους την ποινή της «επιβαρυμένης» ισόβιας κάθειρξης, που είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί βάσει της τουρκικής νομοθεσίας.

Σε άλλα 21 πρόσωπα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών για εξύβριση του προέδρου, ενώ 31 άλλα καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει η Hurriyet.

Διαβάστε ακόμα:

Η ομιλία Ερντογάν στο Σαράγεβο – «Αλαχού ακμπάρ»

Πάνω από 240 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου του 2016.  Η κυβέρνηση κατηγορεί το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια από το 1999, αρνήθηκε την εμπλοκή του και καταδίκασε το πραξικόπημα.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος, οι αρχές έχουν φυλακίσει συνολικά 160.000 άτομα και απέλυσαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης καταστολής, δήλωσε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις