Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η ομιλία Ερντογάν στο Σαράγεβο – «Αλαχού ακμπάρ»
ΚΟΣΜΟΣ

Η ομιλία Ερντογάν στο Σαράγεβο – «Αλαχού ακμπάρ»

  Περισσότερα από 20.000 άτομα παρακολούθησαν με θέρμη τον Ερντογάν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγιεβο, τη μοναδική εκλογική του συγκέντρωση εκτός Τουρκίας. «Είσαστε έτοιμοι να με υποστηρίξετε με ρεκόρ ψήφων στις προεδρικές εκλογές;», ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογτάν το πλήθος που φώναζε «σουλτάνος Ερντογάν» και «αλαχού ακμπάρ». Πολλές χιλιάδες Τούρκοι έφθασαν από όλη την Ευρώπη, κυρίως […]

 

Περισσότερα από 20.000 άτομα παρακολούθησαν με θέρμη τον Ερντογάν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγιεβο, τη μοναδική εκλογική του συγκέντρωση εκτός Τουρκίας.

«Είσαστε έτοιμοι να με υποστηρίξετε με ρεκόρ ψήφων στις προεδρικές εκλογές;», ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογτάν το πλήθος που φώναζε «σουλτάνος Ερντογάν» και «αλαχού ακμπάρ».

Πολλές χιλιάδες Τούρκοι έφθασαν από όλη την Ευρώπη, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Δανία και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Zetra, το παγοδρόμιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984, κάτω από τεράστια πορτρέτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Ατατούρκ, του πρώτου προέδρου της Τουρκίας.

Νίκη του Μαδούρο – Για «φάρσα» κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να αναμειχθούν στην πολιτική της χώρας τους, μετά την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να του επιτρέψουν να διεξαγάγει εκστρατεία στο έδαφός τους.

«Θέλω να σας ζητήσω να αναλάβετε ενεργό ρόλο στα πολιτικά κόμματα στις χώρες όπου ζείτε», είπε, σε μια ομιλία που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων Τούρκων ψηφοφόρων της διασποράς, εκ των οποίων το 1,4 εκατομμύριο ζουν στη Γερμανία, πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Ιταλία: «Κλείδωσε» η συμφωνία για πρωθυπουργό

«Πρέπει να λάβετε θέση σε αυτά τα κοινοβούλια.»

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως η Γερμανία, είχαν εμποδίσει τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων υπέρ του Ερντογάν πριν από τα διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του Απριλίου του 2017 για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

Στο πλευρό του Ερντογάν στη χθεσινή φιέστα ήταν κι ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, ο Μουσουλμάνος -μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας στην οποία συμμετέχει επίσης ένας Σέρβος και ένας Κροάτης.

Ο Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ του Ερντογάν, «ενός άνδρα που σας έστειλε ο Θεός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις