Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μπουτάρης: Στο χέρι σας είναι να μας μαυρίσετε (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μπουτάρης: Στο χέρι σας είναι να μας μαυρίσετε (vid)

Με ανάμεικτα τα συναισθήματα οργής, θλίψης και αγανάκτησης για την τόση βία, υποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό του. Ξένος Τύπος: Ακροδεξιοί τραμπούκοι χτυπούν με βία τον δήμαρχο Μιλώντας ο Γ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε: «Το κακό το Σαββατοκύριακο γιατί έγινε; Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες […]

Με ανάμεικτα τα συναισθήματα οργής, θλίψης και αγανάκτησης για την τόση βία, υποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό του.

Ξένος Τύπος: Ακροδεξιοί τραμπούκοι χτυπούν με βία τον δήμαρχο

Μιλώντας ο Γ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε:

«Το κακό το Σαββατοκύριακο γιατί έγινε; Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε όσους του επιτέθηκαν:

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου».

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που δίνεται το σύνθημα για το «ξύλο»

«Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά.

Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποίηση: Η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας! Στο χέρι σας είναι!»

«Θέλω να καλέσω όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στην καταδίκη της βίας. Να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και πόσοι υπέρ της βίας. Τραμπούκοι κάθε είδους, δεν είναι μόνο τα παραστρατημένα παιδιά που κάνουν φασαρία στο γήπεδο, είναι και οι υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα», δήλωσε.

Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ για Μπουτάρη

«Είμαι 75 χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100. Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις