Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς βγήκε το ψευδώνυμο του Χάρρυ Κλυνν
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς βγήκε το ψευδώνυμο του Χάρρυ Κλυνν

Το πραγματικό όνομα του μεγάλου κωμικού Χάρρυ Κλυνν ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ο Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός έμεινε γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο και λίγοι θυμούνται – ξέρουν το κανονικό του όνομα. Διαβάστε ακόμα: Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του, έμπνευσή του υπήρξε ο χαρακτήρας Dirty Harry (Βρώμικος […]

Το πραγματικό όνομα του μεγάλου κωμικού Χάρρυ Κλυνν ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης.

Ο Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός έμεινε γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο και λίγοι θυμούνται – ξέρουν το κανονικό του όνομα.

Διαβάστε ακόμα: Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του, έμπνευσή του υπήρξε ο χαρακτήρας Dirty Harry (Βρώμικος Χάρρυ) του Κλιντ Ίστγουντ, με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Κάλαχαν.

Για αυτό λοιπόν εκείνος αποφάσισε να… λέγεται Καθαρός Χάρρυ (Clean Harry), δηλαδή Χάρρυ Κλυνν!

Διαβάστε ακόμα: Το τρυφερό μήνυμα στον παππού Χάρρυ Κλυνν (pic)

O Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τη ζωή του καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κέρδισε» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις