Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μπλόκο σε ΙΧ με περισσότερα από 16 κιλά κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο σε ΙΧ με περισσότερα από 16 κιλά κοκαΐνης

Του Πέτρου Καρσιώτη Λίγο πριν παραδώσει πάνω από 16 κιλά κοκαΐνης σε Έλληνες συνεργάτες του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στη Νέα Χαλκηδόνα, Ιταλός μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Τις… παραισθήσεις οι διακινητές της κοκαΐνης είχαν συσκευάσει σε είκοσι δέματα τα οποία είχαν κρύψει στον εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό των προφυλακτήρων του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο πριν παραδώσει πάνω από 16 κιλά κοκαΐνης σε Έλληνες συνεργάτες του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στη Νέα Χαλκηδόνα, Ιταλός μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Τις… παραισθήσεις οι διακινητές της κοκαΐνης είχαν συσκευάσει σε είκοσι δέματα τα οποία είχαν κρύψει στον εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό των προφυλακτήρων του ίδιου αυτοκινήτου.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος συνεργάστηκαν η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, η D.E.A, η Δίωξη της Θεσσαλονίκης, το Λιμενικό και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Η Αστυνομίας κάνει λόγο για εξάρθρωση  οργάνωσης,  που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Κατά των τριών συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, ότι ο 43χρονος Ιταλός  αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας και εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε στους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς – μέλη της συμμορίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.620 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Σκηνές… ροκ μέσα σε τρόλεϊ επί της Πατησίων

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις