Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση στον Μπουτάρη «Παρασυρθήκαμε»
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Μπουτάρη «Παρασυρθήκαμε»

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ένας 20χρονος και ένας 17χρονος μπήκαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίξουν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος και γι’ αυτό το λόγο επιτέθηκαν κατά του […]

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ένας 20χρονος και ένας 17χρονος μπήκαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίξουν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος και γι’ αυτό το λόγο επιτέθηκαν κατά του δημάρχου. Ο 17χρονος είναι ένας από τους κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στα επεισόδια και συνελήφθη στο δρόμο όταν τον υπέδειξε ο 20χρονος.

Εκτός από τους εν λόγω νεαρούς, επίσης στον εισαγγελλέα οδηγήθηκαν πριν από λίγο και ένας ακόμα 20χρονος και ένας 36χρονος. Ο 20χρονος συνελήφθη όταν πήγε στο Ιπποοκράτειο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά εκεί ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνεργάτες του οποίου αναγνώρισαν τον νεαρό.

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Ο 36χρονος Γεωργιανός, που είναι ομογενής από τη Γεωργία και σεσημασμένος για κλοπές, συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα όταν πήγε να διαρρήξει ένα κρεοπωλείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ενώ αναμένεται να οριστεί και συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Μπουτάρης: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα»

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα» δήλωσε λίγη ώρα μετά την επίθεση ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πέρασε το βράδυ του Σαββάτου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για εξετάσεις και παρακολούθηση. Ο Γιάννης Μπουτάρης ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν:

«Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση». Ο κ. Μπουτάρης πήρε εξιτήριο το πρωί της Κυριακής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις