Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κόντε, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντε, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

O καθηγητής νομικής, Τζουζέπε Κόντε, είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας. Ο ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις […]

O καθηγητής νομικής, Τζουζέπε Κόντε, είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Ο ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

Ανέφερε την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη».

Ιταλία: «Κλείδωσε» η συμφωνία για πρωθυπουργό

«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία», τόνισε ο Ντι Μάιο. Την ώρα αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλλα συναντάται με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ο 54χρονος καθηγητής με τις αριστερές απόψεις μέχρι που έγινε μέλος του M5s κατάγεται από την περιοχή της Απουληίας.

Είναι χωρισμένος και πατέρας ενός αγοριού δέκα ετών. και διατηρεί γνωστό δικηγορικό γραφείο στην Ρώμη. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και σε άλλα παγκοσμίου φήμης ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Yale, η Σορβώνης και το Cambridge.

Διδάσκει Δημόσιο Δίκαιο στα Πανεπιστήμια της Φλωρεντίας και της Μπολόνια, έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση, τα οικονομικά και το αστικό δίκαιο, έχει διατελέσει και διευθυντής σε αρκετά νομικά περιοδικά, ενώ είναι ο προσωπικός δικηγόρος του Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής των 5 Αστέρων.

Ορτέγα Ντίας: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera αν και διαθέτει « ένα μακροσκελές βιογραφικό, δεν έχει καμία ιδέα όσον αφορά την πολιτική».

Η κύρια άποψή του Κόντε είναι ότι «αποδεικνύεται χρήσιμο να κρίνουμε μια πολιτική δύναμη βάσει των θέσεών της για τα κύρια δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες» και «ανάλογα με την ικανότητά της να επεξεργάζεται προγράμματα τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για τους πολίτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις