Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ένα doodle για τον Αβραάμ Ορτέλιους
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα doodle για τον Αβραάμ Ορτέλιους

Στον Αβραάμ Ορτέλιους είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Πρόκειται για τον Φλαμανδό χαρτογράφο και γεωγράφο στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία του πρώτου σύγχρονου άτλαντα, του Theatrum Orbis Terrarum (Θέατρο του Κόσμου). Ο Ορτέλιους, με καταγωγή από το Αουγκσμπουργκ της Γερμανίας, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1527 στην Αμβέρσα του Βελγίου. Σπούδασε μεταξύ άλλων ελληνικά, […]

Στον Αβραάμ Ορτέλιους είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Πρόκειται για τον Φλαμανδό χαρτογράφο και γεωγράφο στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία του πρώτου σύγχρονου άτλαντα, του Theatrum Orbis Terrarum (Θέατρο του Κόσμου).

Ο Ορτέλιους, με καταγωγή από το Αουγκσμπουργκ της Γερμανίας, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1527 στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Σπούδασε μεταξύ άλλων ελληνικά, λατινικά και μαθηματικά, ενώ εργάστηκε επαγγελματικά ως βιβλιοπώλης.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνιες 2018: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Σαν σήμερα, στις 20 Μαΐου 1570 εκτύπωσε την πρώτη έκδοση του χάρτη Theatrum Orbis Terrarum, τον οποίο από το 1570 ως το 1612 εξέδωσε 42 φορές σε επτά γλώσσες.

Πρόκειται για τον πρώτο παγκόσμιο χάρτη, με σύγχρονες προδιαγραφές της χαρτογραφίας, αλλά και για τον πρώτο που σημείωσε εμπορική επιτυχία.

Ο χάρτης ήταν μοιρασμένος σε πολλά φύλλα και συνοδευόταν από ένα φυλλάδιο που περιείχε πληροφορίες από επιστήμονες, γεωγράφους και χαρτογράφους, ενώ ο Ορτέλιους είχε συντάξει και ένα ευρετήριο με τις πηγές του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις