Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο «νέος» ρόλος του ΔΝΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «νέος» ρόλος του ΔΝΤ

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν πρόκειται να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt και του περιοδικού Spiegel βασίζονται σε εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις αρχές της εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επίμαχο […]

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν πρόκειται να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt και του περιοδικού Spiegel βασίζονται σε εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις αρχές της εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επίμαχο ζήτημα μεταξύ των θεσμών παραμένει η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι προσαρμόζονται ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες

Το ΔΝΤ εκτιμά πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες θα είναι χαμηλότεροι.

Συνεπώς για να είναι η Ελλάδα μακροπρόθεσμα σε θέση να εξοφλήσει τα χρέη της, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να δεχτούν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που προβλέπονται μέχρι στιγμής.

Η συμμετοχή του Ταμείου θεωρείται, λοιπόν, σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους επενδυτές εν όψει της επιστροφής της Ελλάδας στις χρηματαγορές.

Να σημειωθεί ότι αποφασιστική για τη στάση που τελικά θα τηρήσει το ΔΝΤ θα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις