Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Ναι» πρωθυπουργού στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» πρωθυπουργού στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή, οι Έλληνες του brain-drain. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεσμεύεται πως θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προβλέπεται την ψηφοφορία εξ’ αποστάσεως για αυτούς τους Έλληνες. Διερωτήθηκε δε εάν […]

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή, οι Έλληνες του brain-drain.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεσμεύεται πως θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προβλέπεται την ψηφοφορία εξ’ αποστάσεως για αυτούς τους Έλληνες.

Διερωτήθηκε δε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τηρήσει την υπόσχεση του για να ψηφίσει το σπάσιμο της Β’ περιφέρειας της Αθήνας ή θα βρει μια άλλη δικαιολογία προκειμένου να αποφύγει μια τέτοια ψηφοφορία.

Κυριάκος σε Τσίπρα: Απαράδεκτη ακόμα και η συζήτηση

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συζήτησης για την υπόθεση Novartis, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως έχει εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, η οποία με ευθύνη του κ. Βούτση δεν έχει ακόμα τεθεί προς συζήτηση.

Και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν ο Πρόεδρος της Βουλής δεν το πράξει έστω τώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει επί του θέματος προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μην αποφύγει να λάβει θέση ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Μας ακούνε από τα πέρατα του κόσμου. Είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να δαπανήσουν ένα δυσβάσταχτο ποσό για να έρθουν να ψηφίσουν.

Μεγαλοοικονόμου – Μαστρογιάννης: «Ξύλο» με το κινητό και σπρωξιές! (pic)

Ξέρετε, οι συμπολίτες μας που είχαν τα προσόντα, αλλά και τις ψυχικές αντοχές να κυνηγήσουν το μέλλον τους εκτός συνόρων, έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της πατρίδας μας, γιατί στην Ελλάδα θέλουν να επιστρέψουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας έκανε έναν άτυπο διαχωρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού –  «τα παιδιά του brain drain» και από την άλλη οι «μετανάστες τρίτης ή τέταρτης γενιάς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις