Σκέτη τρέλα: Κρουασανάκια που θα “αναστατώσουν” τη γειτονιά!

PLUS

Σκέτη τρέλα: Κρουασανάκια που θα “αναστατώσουν” τη γειτονιά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σήμερα, φτιάχνουμε όλοι αυτά τα κρουασανάκια Ο τέλειος συνδυασμός της ζύμης του κρουασάν με το κοτόπουλο. Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας και φυλάξτε μερικά για να παίρνετε μαζί σας στη δουλειά. Υλικά Για το φύλλο 400γρ. αλεύρι 100γρ. σπορέλαιο 120γρ. γιαούρτι πρόβειο 1 αυγό 4γρ. μαγιά σκόνη Αλάτι Νερό Για τη γέμιση 400γρ. κοτόπουλο 50γρ.βούτυρο 50γρ. […]

19.05.2018 | 11:15

Σήμερα, φτιάχνουμε όλοι αυτά τα κρουασανάκια

Ο τέλειος συνδυασμός της ζύμης του κρουασάν με το κοτόπουλο. Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας και φυλάξτε μερικά για να παίρνετε μαζί σας στη δουλειά.

Υλικά

Για το φύλλο

400γρ. αλεύρι

100γρ. σπορέλαιο

120γρ. γιαούρτι πρόβειο

1 αυγό

4γρ. μαγιά σκόνη

Αλάτι

Νερό

Για τη γέμιση

400γρ. κοτόπουλο

50γρ.βούτυρο

50γρ. αλεύρι

200γρ. ζωμός κοτόπουλο

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

2 αυγά

50γρ. κρεμμ.φρέσκο

100γρ. σκληρό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Κρατάμε το ζωμό από το κοτόπουλο.

Για τη γέμιση,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και λίγο ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε και βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο, αυγά και ομογενοποιούμε.

Τέλος, για το φύλλο,πλάθουμε τη ζύμη με αλεύρι, σπορέλαιο, λίγο νερό, γιαούρτι, αυγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε με ένα μαχαίρι μεγάλα τρίγωνα. Βάζουμε λίγη ποσότητα από τη γέμιση στη μία πλευρά του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη ώστε να σχηματίσουμε κρουασανάκια.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Το μαγικό μείγμα για άκρως τραγανό σνίτσελ

Φτιάξε σπιτικό παγωτό σε μόλις 45 δευτερόλεπτα! (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παπουτσάκη: «Αρνούμαι να καταστήσω τα παιδιά μου βορά της τηλεοπτικής αρένας» 19.05.2018 | 11:15
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 19.05.2018 | 11:15
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 19.05.2018 | 11:15
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 19.05.2018 | 11:15
Σε ισχύ η νέα πρόσκληση 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ – Ξεκινά η διαδικασία κατάταξης υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό 19.05.2018 | 11:15
Ξεκινά το Market Place του Youth Pass – Επιπλέον εκπτώσεις και προνόμια για τους νέους 19.05.2018 | 11:15
Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ψηφιακή ενίσχυση ενόψει Πανελλαδικών 19.05.2018 | 11:15
Νέα ψηφιακή επιχορήγηση για ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα vouchers 630€ – 1.600€ 19.05.2018 | 11:15
Exit mobile version