Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σχέδιο για κατασχέσεις με τον “αυτόματο”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο για κατασχέσεις με τον “αυτόματο”

Έτοιμη η ΑΑΔΕ για κατασχέσεις με τον… αυτόματο την τριετία 2018-2020 Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στο πλήρες κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, εντός του 2018 προγραμματίζεται από την ΑΑΔΕ η λειτουργία νέων διαδικτυακών εφαρμογών. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έτσι  θα καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών […]

Έτοιμη η ΑΑΔΕ για κατασχέσεις με τον… αυτόματο την τριετία 2018-2020

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στο πλήρες κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, εντός του 2018 προγραμματίζεται από την ΑΑΔΕ η λειτουργία νέων διαδικτυακών εφαρμογών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έτσι  θα καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο, εντός της τριετίας 2018-2020:

Οι διαδικασίες λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου θα αυτοματοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία να ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που οι φορολογικές οφειλές των φυσικών και των νομικών προσώπων θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

«Πράσινο φως» για τα αυθαίρετα κτίσματα

Τα δελτία αποστολής και τα τιμολόγια πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών θα εκδίδονται και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Φορολογική Διοίκηση από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη στιγμή της πραγματοποίησης των συναλλαγών.

Μέσω του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ προαναγγέλλεται επίσης η διασύνδεση του ΤΑΧΙS και του ΤΑΧΙSnet με τα πληροφοριακά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διενεργούνται αυτόματες διασταυρώσεις πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος.

Επίσης σχεδιάζεται η διασύνδεση των δεδομένων του ΤΑΧΙS και του ΤΑΧΙSnet με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο προκειμένου να διενεργούνται αυτόματες διασταυρώσεις πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος για την ακίνητη περιουσία των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Η συμφωνία για το νέο επίδομα στέγασης

Σχέδιο

Αναλυτικά, σύμφωνα με το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο που εκπόνησε η ΑΑΔΕ, στα μεταρρυθμιστικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

Ο εκσυγχρονισμός των φορολογικών υπηρεσιών: Βασικοί σκοποί των έργων που θα υλοποιηθούν είναι η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με τις φορολογικές υπηρεσίες και η εσωτερική αναβάθμιση των υποδομών ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, καθώς και η αποτελεσματικότητά τους.

Η πιο σημαντική ομάδα έργων που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των εντύπων δηλώσεων με σκοπό την ελαχιστοποίηση της απαιτούμενης φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

«Εξαφανίζονται» τρεις συντάξεις και ένας μισθός

Ο εκσυγχρονισμός των τελωνειακών υπηρεσιών

Αντικείμενο της παρέμβασης αυτής είναι αφενός η προμήθεια και εγκατάσταση μέσων δίωξης για τις τελωνειακές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθούν το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο και αφετέρου ο εκσυγχρονισμός των τελωνειακών υπηρεσιών.

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Στρατηγικής Είσπραξης

Προβλέπεται η ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης, διαχείρισης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών για την είσπραξη των οφειλών των συναλλασσόμενων με τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

Εξοικονομώ: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα για τα δάνεια

Υλοποίηση Σχεδίου Φορολογικής Συμμόρφωσης: Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα έργα:

Καταγραφή και ανάλυση των κινδύνων ανά φορολογία, κλάδο και γεωγραφική περιοχή με διαστρωμάτωση των φορολογουμένων.

Ερευνα συμμόρφωσης κλάδων παροχής υπηρεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εντοπισμός φυσικών και νομικών προσώπων που υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ ενώ ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις