Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η συμφωνία για το νέο επίδομα στέγασης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συμφωνία για το νέο επίδομα στέγασης

Το νέο επίδομα στέγασης Την παροχή επιδόματος στέγασης, το οποίο θα αφορά πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες, ως αντίμετρο για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών, κατάφερε να εντάξει το κυβερνητικό επιτελείο κατά τις επαφές με τους θεσμούς. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μένει να «κλειδώσει» το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, ωστόσο το πιθανότερο […]

Το νέο επίδομα στέγασης

Την παροχή επιδόματος στέγασης, το οποίο θα αφορά πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες, ως αντίμετρο για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών, κατάφερε να εντάξει το κυβερνητικό επιτελείο κατά τις επαφές με τους θεσμούς.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μένει να «κλειδώσει» το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, ωστόσο το πιθανότερο είναι να κινείται στις 8.000-8.500 ευρώ, βάση του οποίου από 1η Ιανουαρίου 2019 θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Το ανώτατο όριο θα είναι το 3πλάσιο, δηλαδή περίπου 24.000 ευρώ.

«Εξαφανίζονται» τρεις συντάξεις και ένας μισθός

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη αυτή περίπτωση ο δικαιούχος δεν θα πρέπει να έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Από εκεί και πέρα, το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα είναι κοντά στις 25.000 ευρώ καθώς θα υπάρχουν προσαυξήσεις με βάση τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και αν όλα πάνε καλά, θα το μοιραστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά.

«Πράσινο φως» για τα αυθαίρετα κτίσματα

Τα ποσά της επιδότησης θα ξεκινούν από 70-80 ευρώ το μήνα.

Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου, «οι συνολικά ωφελούμενοι του επιδόματος στέγασης (που είναι μέρος των αντίμετρων) θα ανέρχονται σε περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα.

Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει πέριξ των 25.000 ευρώ, καθώς θα υπάρχουν προσαυξήσεις με βάση τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού.

Όσον αφορά στα αναπηρικά επιδόματα, οι Θεσμοί συμφώνησαν στη χρονική επέκταση ως το τέλος του έτους του πιλοτικού συστήματος που εφαρμόζεται ήδη στην Αττική.

Εξοικονομώ: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα για τα δάνεια

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις