Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τότι σε Μπουφόν: Συναντηθήκαμε παιδιά, γίναμε άντρες…
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τότι σε Μπουφόν: Συναντηθήκαμε παιδιά, γίναμε άντρες…

Το «αντίο» του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Γιουβέντους, ακόμη απασχολεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Φραντσέσκο Τότι, ο θρυλικός αρχηγός της Ρόμα που «κρέμασε» πέρυσι τα παπούτσια του, έστειλε στον συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας και αντίπαλό του στο πρωτάθλημα, ένα συγκινητικό γράμμα. Αυτό είναι το γράμμα που αποκάλυψε η «Gazzetta dello Sport»: «Πάντα αισθανόμουν πιο άνετα με […]

Το «αντίο» του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Γιουβέντους, ακόμη απασχολεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Φραντσέσκο Τότι, ο θρυλικός αρχηγός της Ρόμα που «κρέμασε» πέρυσι τα παπούτσια του, έστειλε στον συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας και αντίπαλό του στο πρωτάθλημα, ένα συγκινητικό γράμμα.

Αυτό είναι το γράμμα που αποκάλυψε η «Gazzetta dello Sport»:

«Πάντα αισθανόμουν πιο άνετα με τους αντίστροφους ρόλους: δεν μπορούσα να χωριστώ από τη φανέλα μου και εσύ πάντα προσπαθούσες να με βοηθήσεις με τη λογική σου. Για μένα ήταν δύσκολο, μερικές φορές αφόρητο, να κλείσω τον κύκλο.

Και τώρα που ανακοίνωσες το αντίο σου στην Γιουβέντους, αγαπημένε Τζίτζι, με έκανες να πάω πίσω και να ζήσω και πάλι τα ίδια συναισθήματα που ένιωσα 12 μήνες πριν. Δεν μπορώ να σου πω τι θα αισθανθείς αύριο στο γήπεδό σου. Δεν ξέρω καν τι θα συμβεί στο κεφάλι σου τις επόμενες ώρες, όταν θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις ή θα σταματήσεις οριστικά. Ο καθένας επεξεργάζεται τα πράγματα με τον δικό του τρόπο.

Τελευταίο παιχνίδι για τον Τότι: Το πανό των οπαδών σε κάνει να δακρύσεις… (pics)

Είμαι σίγουρος ότι αυτές τις μέρες θα γυρίσεις πίσω την κασέτα της καριέρας σου. Και είναι ωραίο να σκεφτόμαστε ότι στις αντίστοιχες ταινίες μας είχαμε και οι δύο ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Συναντηθήκαμε σαν παιδιά, σταδιακά γίναμε αρχηγοί και άνδρες.

Υπερασπιστήκαμε την ίδια φανέλα, την ‘azzurra’. Και ο καθένας αγωνίστηκε για το δικό του δεύτερο δέρμα: εγώ την ‘giallorossa’ και εσύ την «bianconera».

Δεν μπορώ να θυμηθώ τα πάντα χρονολογικά, καθώς ο συναισθηματικός τυφώνας που ξυπνάει είναι συντριπτικός: θυμάμαι τις νύχτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Κύπελλο στον ουρανό του Βερολίνου, τις αγκαλιές μας.

Προσθέτω και μια ‘λόμπα’ που σου έκανα και μερικά ‘κανόνια’ που σου έβαλα … και κάποιες δικές σου επεμβάσεις που είχες σώσει. Και σε ευχαριστώ που ήσουν ο αντίπαλος και συμπαίκτης που ήσουν.

Αν τις επόμενες μέρες χρειαστείς συμβουλές, ειδοποίησέ με. Για σένα πάντα θα είμαι εδώ».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις