Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Παυλόπουλο για το Σκοπιανό (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Παυλόπουλο για το Σκοπιανό (vid)

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, ενώ αποχωρώντας ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. «Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» […]

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, ενώ αποχωρώντας ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

«Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά και τις επαφές που είχε στη Σόφια με τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ.

Κυριάκος σε Τσίπρα: Απαράδεκτη ακόμα και η συζήτηση

Υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και είναι είναι κτήμα της μεγάλη πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως εκείνων που έχουν διαχειριστεί μεγάλα θέματα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να έχουμε μια λύση βιώσιμη που θα αντέχει στον χρόνο, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως προϋπόθεση για λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση από την πλευρά των γειτόνων ώστε να φύγουν τα εμπόδια του αλυτρωτισμού.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκεται τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ποια είναι η εξέγερση του Ίλιντεν

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη των ευρύτερων συναινέσεων. «Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές όμως στα εθνικά θέματα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να αντέχουν στον χρόνο και για να έχει και η Ελλάδα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις