Arrivederci μούχλα, arrivederci υγρασία…!

PLUS

Arrivederci μούχλα, arrivederci υγρασία…!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Υγρασία και μούχλα τέλος, χωρίς χρήματα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σας αλλά εμάς μας αρέσει να βρίσκουμε πάντα τους πιο οικονομικούς και φυσικούς τρόπους. Φυσική μέθοδος για ήπιες μυρωδιές Βάλτε σε ένα μπολάκι ξίδι και τοποθετήστε το μέσα στο ντουλάπι. Μέχρι το επόμενο πρωί οι δυσάρεστες μυρωδιές […]

18.05.2018 | 10:48


Υγρασία και μούχλα τέλος, χωρίς χρήματα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σας αλλά εμάς μας αρέσει να βρίσκουμε πάντα τους πιο οικονομικούς και φυσικούς τρόπους.

Φυσική μέθοδος για ήπιες μυρωδιές

Βάλτε σε ένα μπολάκι ξίδι και τοποθετήστε το μέσα στο ντουλάπι. Μέχρι το επόμενο πρωί οι δυσάρεστες μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί. Αν η μυρωδιά του ξιδιού δεν σας αρέσει ιδιαίτερα τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ξίδι μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού ή μέντας.

Για πάρα πολύ δυνατές μυρωδιές

Αν οι μυρωδιές είναι έντονες και δεν φεύγουν με καμιά από τις παραπάνω μεθόδους τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Φορέστε γάντια και περάστε το εσωτερικό του ντουλαπιού με χλωρίνη. Αφήστε να μουλιάσει η επιφάνεια για 15 λεπτά και μετά καθαρίστε καλά με νερό και σαπουνάδα. Ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας μέσα στη χλωρίνη για να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά της.

Μια πιο δυνατή μέθοδος για πιο βαριές μυρωδιές

Αν η μυρωδιά στο εσωτερικό των ντουλαπιών είναι πολύ έντονη τότε σας έχουμε μια πιο δυνατή και αποτελεσματική λύση. Ανακατέψτε 1/2 φλ. οξυζενέ και ένα ποτήρι ορυκτέλαιο, το οποίο θα βρείτε σε κατάστημα που πουλάει λιπαντικά. Περάστε με ένα πανάκι όλο το εσωτερικό των ντουλαπιών σας. Αυτό το μείγμα θα εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές αλλά θα προστατέψει και το ξύλο ώστε να μην εισχωρήσουν σε αυτό εύκολα άλλες δυνατές και άσχημες μυρωδιές.

Ώρα για απόψυξη: Τα 4 πανεύκολα βηματάκια!

Κιμωλία

Μέσα σε ένα τούλινο σακουλάκι βάλε αρκετές λευκές κιμωλίες και κρέμασέ το ή άφησέ το σε κάποια γωνία της ντουλάπας. Ένα θαυματουργό εργαλείο που θα απορροφήσει την περιττή υγρασία.

Ακόμη και σε σημεία όπου θα σιγουρευτείς πως δεν θα λερωθούν τα ρούχα σου, τρίψε λίγη κιμωλία και άσε την σκόνη διάσπαρτη στην ντουλάπα. Το κόλπο αυτό θα τραβήξει την υγρασία και τις άσχημες μυρωδιές που έχουν προκληθεί από την παρουσία της μούχλας στη ντουλάπα σου. Εντυπωσιακό! Αλλάζουμε ανά δυο μήνες τις κιμωλίες.

Εξτρα τιπ! Για να ενισχύσετε τα μέτρα κατά της υγρασίας, τοποθετήστε ένα μικρό μπολ με μία ποσότητα ρυζιού και αφήστε το κάπου μέσα. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά μέρος της υγρασίας .

Exit mobile version