Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ώρα για απόψυξη: Τα 4 πανεύκολα βηματάκια!
PLUS

Ώρα για απόψυξη: Τα 4 πανεύκολα βηματάκια!

Το ψυγείο, είναι μια σχετικά δύσκολη συσκευή. Χρειάζεται φροντίδα, διαφορετικά θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν έχει αρχίσει να μαζεύεται πάγος στα τοιχώματα αυτό σημαίνει, αυτόματα, μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, αλλά και συνολική κακή λειτουργία. Η απόδοση του ψυγείου σου θα πέφτει, ενώ ο λογαριασμός σου θα ανεβαίνει. Ήρθε η ώρα για απόψυξη. Προετοιμάσου. Θα χρειαστείς […]

Το ψυγείο, είναι μια σχετικά δύσκολη συσκευή.

Χρειάζεται φροντίδα, διαφορετικά θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αν έχει αρχίσει να μαζεύεται πάγος στα τοιχώματα αυτό σημαίνει, αυτόματα, μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, αλλά και συνολική κακή λειτουργία.

Η απόδοση του ψυγείου σου θα πέφτει, ενώ ο λογαριασμός σου θα ανεβαίνει.

Ήρθε η ώρα για απόψυξη.

Προετοιμάσου.

Θα χρειαστείς ένα ταψί, πετσέτες, κουβά και σφουγγαρίστρα. Αφού λοιπόν έχεις ετοιμάσει τα πράγματα σου και πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, βγάλε το ψυγείο σου από τη πρίζα ή, αν έχει, κλείσε το διακόπτη λειτουργίας του.

Άδειασε το ψυγείο.

Αφού έχει σταματήσει να λειτουργεί, φρόντισε να αποθηκεύσεις κάπου τα τρόφιμα που είχες μέσα και κινδυνεύουν να αλλοιωθούν. Μία λύση είναι να προμηθευτείς μια σακούλα παγάκια και να τα αδειάσεις σε ένα από τα γνωστά φορητά ψυγειάκια. Αν η διαδικασία τραβήξει και τα τρόφιμα που είχες καταψύξει ξεπαγώσουν, απαγορεύεται να τα ξαναβάλεις πίσω στην κατάψυξη.

Απίστευτο κολπάκι – Έτσι θα ξεζουμίσεις το… τζούφιο λεμόνι! (vid)

Περίμενε.

Τώρα πρέπει να αφήσεις το ψυγείο σου ανοιχτό και να περιμένεις υπομονετικά να λιώσει ο πάγος που εμποδίζει την καλή λειτουργία του ψυγείου σου.

Κάτι ακόμα που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μερικές πετσέτες στα ράφια του ψυγείου ώστε να απορροφήσουν όσο γίνεται τα νερά που θα τρέχουν. Επίσης μπορείς να βάλεις ένα ταψί μπροστά από το ψυγείο, που θα μαζεύει όσο γίνεται τα νερά. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία δοκίμασε να βάλεις ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό στο ψυγείο. Θα μεταφέρει θερμότητα και θα κάνει το πάγο να λιώσει πιο γρήγορα.

Σκούπισε.

Όταν θα έχει λιώσει και το τελευταίο ίχνος πάγου κάνε ένα γερό καθάρισμα με νερό και μαγειρική σόδα. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά εφόσον είναι ήδη το ψυγείο σου άδειο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Σκούπισε καλά τα νερά που έχουν σκορπιστεί και αν έχεις βγάλει ράφια ή άλλα εξαρτήματα, βάλε τα πάλι στη θέση τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις