Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ένας στους τρεις παραβιάζει το όριο ταχύτητας
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους τρεις παραβιάζει το όριο ταχύτητας

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας στους τρεις οδηγούς, παραβιάζει συστηματικά το όριο ταχύτητας στους δρόμους όλης της χώρας. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων των ελέγχων, που πραγματοποίησαν για μία εβδομάδα κλιμάκια τροχονόμων στην Επικράτεια. Έλεγχοι πανελλαδικά από 7 έως 13 Μαΐου Στο πλαίσιο του προγράμματος, που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας στους τρεις οδηγούς, παραβιάζει συστηματικά το όριο ταχύτητας στους δρόμους όλης της χώρας.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων των ελέγχων, που πραγματοποίησαν για μία εβδομάδα κλιμάκια τροχονόμων στην Επικράτεια.

Έλεγχοι πανελλαδικά από 7 έως 13 Μαΐου

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την εβδομάδα από 7 έως 13 Μαΐου κλιμάκια αστυνομικών ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παράβαση της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, κατά την οδήγηση.

Βεβαιώθηκαν 6.101 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας

Στο πλαίσιο αυτό, από 717 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.520 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.101 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες στην Αττική – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (635), στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (524), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (498), της Πιερίας (376), της Ακαρνανίας (289) και της Κορινθίας (259).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ρήμαζαν τα εξοχικά – Έκλεβαν μέχρι και αλκοόλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις