Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές για να μη φας ποτέ… κυρίως!
PLUS

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές για να μη φας ποτέ… κυρίως!

Αυτή είναι η εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Με χρόνο προετοιμασίας 20 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 45, πρόκειται για μια λαχταριστή αλμυρή πίτα με φέτα, κασέρι και γλυκιές κόκκινες πιπεριές, ιδανική ως ορεκτικό, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr. Οι μερίδες είναι για 6 άτομα. Υλικά 1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα 300 γρ. […]

Αυτή είναι η εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές.

Με χρόνο προετοιμασίας 20 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 45, πρόκειται για μια λαχταριστή αλμυρή πίτα με φέτα, κασέρι και γλυκιές κόκκινες πιπεριές, ιδανική ως ορεκτικό, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr.

Οι μερίδες είναι για 6 άτομα.

Υλικά

1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
300 γρ. φέτα, σε τρίμμα
300 γρ. κασέρι, τριμμένο
300 ml γάλα
4 αυγά χτυπημένα
1-2 κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξε σπιτικό παγωτό σε μόλις 45 δευτερόλεπτα! (vid)

Εκτέλεση

Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις