Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο τουρκικός στρατός δέχτηκε «εσωτερικό» πλήγμα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρκικός στρατός δέχτηκε «εσωτερικό» πλήγμα

Ένα νέο πλήγμα δέχτηκε ο τουρκικός στρατός και ο εχθρός δεν ήταν από το εξωτερικό. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 33 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανούς δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως γράφει η Hurriyet. Οι αρχές πραγματοποιούν συστηματικά τέτοιες επιχειρήσεις, μετά την απόπειρα […]

Ένα νέο πλήγμα δέχτηκε ο τουρκικός στρατός και ο εχθρός δεν ήταν από το εξωτερικό.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 33 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανούς δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως γράφει η Hurriyet.

Οι αρχές πραγματοποιούν συστηματικά τέτοιες επιχειρήσεις, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 κατά την οποία σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότερα από 50.000 πρόσωπα έχουν συλληφθεί και περισσότερα από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

«F@@k Turkey»: Ανάρτηση, λάδι στη φωτιά

Η Πολεμική Αεροπορία έχει πληγεί ιδιαίτερα απ’ αυτές τις διώξεις, καθώς οι αρχές εκτιμούν πως πολλοί από τους επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος προέρχονταν από τις τάξεις της.

Εκτός από τους υπόπτους ως οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι διώξεις αυτές έπληξαν επίσης πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα ενημέρωσης που τον επικρίνουν και υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις