Ένα βήμα πίσω από την κυβέρνηση, για το νέο χαράτσι

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα βήμα πίσω από την κυβέρνηση, για το νέο χαράτσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετά τη σύγχυση αλλά και την κόντρα εντός κυβέρνησης που προκλήθηκε από το χαράτσι σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα πίσω. Η ψήφιση του φόρου 2% που επιβάλλεται εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων […]

17.05.2018 | 06:30

Μετά τη σύγχυση αλλά και την κόντρα εντός κυβέρνησης που προκλήθηκε από το χαράτσι σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα πίσω.

Η ψήφιση του φόρου 2% που επιβάλλεται εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων η κυβέρνηση τον παίρνει πίσω! Με μια λεπτομέρεια.

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο 2% για τα κινητά.

Στην απόφαση κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα,  σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «άδειασε» την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα.

Τέλος σε smartphones, tablets και υπολογιστές

Τι έγραψε στο twitter ο κ.Παππάς

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ, κινητά πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με φόντο τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιβολή ψηφιακού τέλος ως «εύλογο τίμημα» για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τονίζει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.»

Ο φόρος αυτός που υπολογιζόταν ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ προκάλεσε ακόμα και ενδοκυβερνητική κόντρα

Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Το παράδοξο της ιστορίας, είναι πως ο Νίκος Παππάς, είχε… υπογράψει.

Exit mobile version