Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαμός στη Βουλή – Αποβλήθηκαν βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή – Αποβλήθηκαν βουλευτές

Χάος επικράτησε στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο βουλευτές! Η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης», το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκλεισε επεισοδιακά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, απέβαλε από την αίθουσα τον κ. Αγοραστό, επειδή, όπως είπε, προσέβαλλε συνεχώς με ειρωνικό τρόπο τον γγ […]

Χάος επικράτησε στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο βουλευτές!

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης», το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκλεισε επεισοδιακά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, απέβαλε από την αίθουσα τον κ. Αγοραστό, επειδή, όπως είπε, προσέβαλλε συνεχώς με ειρωνικό τρόπο τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός διαμαρτυρήθηκε όταν ο κ. Πουλάκης είπε ότι σε προηγούμενη επιτροπή οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ έλεγαν ότι «καλώς οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες πρέπει να εκλέγονται με σταυρό» ενώ σήμερα άλλαξαν άποψη.

«Δεν θα με κατηγορήσει εμένα για κωλοτούμπα ο αρχηγός της κωλοτούμπας. Εσείς θα με κατηγορήσετε που δήθεν θα σκίζατε τα μνημόνια και τελικώς τα υπογράψατε;» είπε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Public Issue: Ο Κυριάκος δημοφιλέστερος αρχηγός

«Όλη η ιστορία είναι η απλή αναλογική κι αν ερχόταν ένα μαγικό χέρι και την έβγαζε τότε θα γίνονταν δεκτό με χειροκροτήματα», απάντησε ο κ. Πουλάκης.

«Να μας δώσετε τα 2 δισ. που χρωστάτε στις περιφέρειες. Εσείς παραβιάζετε τον νόμο. Το σύνθημα της Αριστεράς δεν ήταν για περισσότερα χρήματα και περισσότερες αρμοδιότητες; Ιδού λοιπόν. Κι αλήθεια, εσείς που δεν θέτετε κομματικά κριτήρια, γιατί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν δόθηκε ούτε ευρώ ενίσχυση;» επανήλθε ο κ. Αγοραστός προς τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 η Αυτοδιοίκηση έχασε το 65%. Τότε δεν ξέρω ποιοι ήταν στους δρόμους για να την προστατεύσουν. Το 2018 δεν έχει κοπεί ούτε ένα ευρώ και μάλιστα την τελευταία εβδομάδα δόθηκε αύξηση 50%. Συγχρόνως δύο προγράμματα δόθηκαν με τρόπο αντικειμενικό σε όλους τους δήμους και περιφέρειες» ανταπάντησε, με τη σειρά του, ο κ. Πουλάκης.

Νωρίτερα, από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο κ. Πατούλης, ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησαν για επηρμένη και αγενή συμπεριφορά, ενώ ο ίδιος τους ανταπέδωσε την κατηγορία λέγοντας πως υφίσταται «μπούλινγκ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις