Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αδιαφορούν για τα πρόστιμα – Δεν εφαρμόζουν τον νόμο!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδιαφορούν για τα πρόστιμα – Δεν εφαρμόζουν τον νόμο!

Αδιαφορούν για τα πρόστιμα και δεν εφαρμόζουν τον νόμο για το λάδι στην εστίαση στην Κρήτη. Αν και από την 1η Γενάρη 2018 θα έπρεπε να εφαρμοστεί η τοποθέτηση εμφιαλωμένων μπουκαλιών ελαιολάδου στα τραπέζια, το μέτρο αυτό δεν το έχει λάβει σχεδόν κανείς, σύμφωνα με ekriti. gr. Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2017, […]

Αδιαφορούν για τα πρόστιμα και δεν εφαρμόζουν τον νόμο για το λάδι στην εστίαση στην Κρήτη.

Αν και από την 1η Γενάρη 2018 θα έπρεπε να εφαρμοστεί η τοποθέτηση εμφιαλωμένων μπουκαλιών ελαιολάδου στα τραπέζια, το μέτρο αυτό δεν το έχει λάβει σχεδόν κανείς, σύμφωνα με ekriti. gr.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2017, έβαλε το λάδι στην εστίαση σε άλλο πλαίσιο.

Κάθε τραπέζι εστιατορίου θα έπρεπε να έχει πάνω μπουκάλι με ελαιόλαδο, με επώνυμη ετικέτα, σφραγισμένο και με πώμα μιας χρήσης.

Διαβάστε ακόμα

Τιμές «φωτιά» στο ιστορικό κέντρο (pic)

«Προτείναμε να υπάρχει στο μπουκάλι, στο στόμιο του, μια μπίλια σαν αυτή που έχουν τα μπουκάλια με ουίσκι. Ενώ τονίσαμε ότι δεν πρέπει να προκριθεί η λύση του μικρότερου μπουκαλιού (100 ml για παράδειγμα), καθώς αυτή η απόφαση θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κόστος, αποτελώντας ένα αντικίνητρο», σημειώνει ο πρόεδρος του Δικτύου Ελαιολάδου Κρήτης.

Μεγάλη ανάγκη είναι να διεξάγονται επιτέλους έλεγχοι για να εντοπίζονται οι παραβάτες. Μέχρι σήμερα, ελάχιστοι εστιάτορες εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ενώ οι άλλοι την αγνοούν, παρά το γεγονός ότι το πρώτο πρόστιμο είναι στα 500 ευρώ!

«Το μέτρο στην πράξη δε φαίνεται να βρίσκει υποχρεωτική εφαρμογή. Για αυτό και δεν εφαρμόζεται ως σήμερα. Την ίδια στιγμή, έλεγχοι δεν έχουν γίνει ως αυτή την ώρα. Και έτσι μόνο μια μικρή μερίδα εστιατόρων εφαρμόζει το νόμο, κυρίως πιστεύω για την εφαρμογή του σχεδιασμού τους, με στόχο τη δική τους προβολή και αναβάθμιση του μαγαζιού τους», προσθέτει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις