Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νουί: Καλό εργαλείο οι πλειστηριασμοί, συνεχίστε (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νουί: Καλό εργαλείο οι πλειστηριασμοί, συνεχίστε (vid)

Ντανιέλ Νουί: Καλό εργαλείο οι πλειστηριασμοί Φως στο τούνελ βλέπει η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την ελληνική οικονομία. Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος είπε χαρακτηριστικά. Λίγα 24ωρα μετά τα αποτελέσματα των stress test, η Ντανιέλ Νουί έστειλε το μήνυμα ότι η κατάσταση των τεσσάρων συστημικών […]

Ντανιέλ Νουί: Καλό εργαλείο οι πλειστηριασμοί

Φως στο τούνελ βλέπει η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την ελληνική οικονομία.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα 24ωρα μετά τα αποτελέσματα των stress test, η Ντανιέλ Νουί έστειλε το μήνυμα ότι η κατάσταση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί και ότι οι καταθέτες θα πειστούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους.

Τσακαλώτος: Γενικά η φορολογία δεν είναι υψηλή

«Οι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά στα τεστ αντοχής και κάποια από αυτά ήταν σκληρά. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί και ελπίζουμε ότι οι καταθέτες θα πειστούν ώστε να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες» τόνισε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», η Ντανιέλ Νουί. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να ξεκινήσει ο ενάρετος κύκλος.

«Οι καλές ειδήσεις από τα τεστ αντοχής συμβάλλουν στο να ξεκινήσει αυτός ο ενάρετος κύκλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Καμπανάκι» Τόμσεν για συμφωνία – Ο χρόνος τελειώνει

Μιλώντας για τον οδικό χάρτη που κατέθεσε η κυβέρνηση για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, το χαρακτήρισε ένα καλό σχέδιο και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του.

«Προφανώς η καθοριστική στιγμή θα είναι τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος, το οποίο έρχεται σύντομα και αν η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση κατέθεσε τον οδικό χάρτη, είναι ένα καλό σχέδιο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπάρχουν λύσεις για τα κόκκινα δάνεια

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, η επόπτης όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών είπε ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια και να γίνουν βίωσιμα, να ξεχαστεί ένα κομμάτι του δανείου και το υπόλοιπο να μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος εμπρός, επισήμανε και προσέθεσε πως είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετές χώρες και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.

Σκληρή γραμμή από τον διάδοχο Σόιμπλε

Καλό εργαλείο οι πλειστηριασμοί

Τέλος, χαρακτήρισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ένα καλό εργαλείο το οποίο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές διότι, όπως είπε, ενδέχεται ξαφνικά να ανακαλύψουν ότι η περιουσία τους βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Διαβεβαίωσε πως ο Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός, ο Ευρωπαίος Επόπτης θα εξασφαλίσει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι δηλώσεις της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού έγιναν μετά την ολοκλήρωση του της διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα.

Νέα «φουρνιά» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Το ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ είχε συνάντηση με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις